Belmond Reid’s Palaces historia

Det var en skotte, William Reid, som fick visionen om att bygga ett majestätiskt hotell på Madeira, långt bort från den kalla vintern i norra Europa. Tragiskt nog dog Reid innan hotellet blev klart, men hans två söner förverkligade sin fars drömprojekt.

Belmond Reid’s Palaces flotta dörrar öppnade för första gången 1891, då den överdådiga edvardianska stilen var på modet och det var la belle époques gyllene år. Det glamorösa hotellet stod för förstklassig service och raffinerad komfort och man skickade ut båtar för att hämta gäster från skeppen, på väg från Europa för vidare resa över Atlanten.

Under hotellets lysande historia, har många framstående gäster välkomnats hit, som exempelvis medlemmar av det brittiska och europeiska kungahusen, presidenter, politiker, skådespelare och konstnärer. De som varit värdiga att skriva sina namn i hotellets Gyllene bok, är bland andra kejsarinnan Zita av Österrike, kung Edward VIII och prinsessan Stephanie av Monaco. Andra berömda personer är upptäcktsresanden till Antarktis: Ernest Shackleton och Robert Falcon Scott, skådespelarna Roger Moore och Gregory Peck och den tjeckiske poeten Rainer Maria Rilke. Hotellets matsal kallas också “House of Lords”, pga alla brittiska aristokrater som deltagit i dekadenta middagar här. Presidentsviter har fått namn efter eminenta gäster, som George Bernard Shaw och Winston Churchill.

Hotellet har minutiöst renoverats under åren och boendet och faciliteter har byggts ut. Trädgården har alltid bevarats väl och den är en del av Reids ursprungliga vision av hotellet. Belmond Reid’s Palace drivs än i dag i samma anda – en värld av storslagen lyx som kompletteras med genuin gästfrihet och charm.

 
EnglishPortugueseGermanSpanishFrenchItalianRussianDanishFinnishNorwaySwedishNederlands
  • 01history.jpg
  • 02history.jpg
  • 03history.jpg